Beč: 50 Turaka divljalo u katoličkoj crkvi

Pedesetak osoba turskog porijekla uletjelo je u crkvu Svetog Antuna Padovanskog u austrijskoj prijestolnici Beču i tamo divljalo, izvijestili su austrijski mediji.

Prema listu Kurier, incident se dogodio u četvrtak navečer, kada su podivljali Turci nogama udarali klupe i ispovjedaonicu, uzvikujući „Allahu Akbar!

Svećenik je pozvao policiju, ali napadači su napustili mjesto prije dolaska policajaca. Regionalni odjel Ureda za zaštitu ustava i anti-terorizam vjeruje da iza incidenta stoji skupina radikalnih turskih ekstremista, koja djeluje na tom području.

I ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer i kancelar Sebastian Kurz osudili su incident.

Svi kršćani moraju imati pravo na slobodno i sigurno prakticiranje vjere u Austriji! Čvrsto ćemo nastaviti borbu protiv političkog islama i ovdje ćemo se suzdržati od lažne tolerancije“, napisao je Kurz na svojoj stranici na Twitteru.

Komentirajući nedavni teroristički napad u francuskoj Nici, koji je odnio živote troje ljudi, Nehammer je rekao da je „svaki teroristički napad napad na našu demokraciju i naša europska temeljna i slobodarska prava“.