Tužitelji u Belgiji traže deset godina zatvora za sirijskog imigranta koji je optužen da je seksualno zlostavljao svoju osmogodišnju pakćerku i napravio joj dijete.

Navodi se da je 27-godišnjak silovao djevojčicu između siječnja i ožujka prošle godine u belgijskoj općini Doische, gradiću na granici s Francuskom.

Tužiteljstvo u Namuru komentiralo je slučaj rekavši: “Obaviješteni smo o ovoj trudnoći” i dodalo: “Daljnji liječnički pregledi omogućili su datiranje trudnoće na osam tjedana. Odlučeno je provesti terapijski dobrovoljni prekid trudnoće jer, s obzirom na njezinu dob, ne bi mogla izdržati do poroda, a da ne dovede u opasnost vlastiti život”, izvještava La Dernière Heure.

Istražitelji kažu da je djevojčica prvo pokušala tvrditi da je zatrudnjela od 16-godišnjeg dječaka, ali tužitelji su sumnjali da je očuh u pitanju, te je obavljeno DNK testiranje koje je odgovaralo onom osumnjičenog.

Sirijac je u srijedu, dok je bio pred sudom, priznao da je imao seksualne odnose s djevojkom i ustvrdio da je prvi put pio alkohol i da se nije mogao kontrolirati.

Također je okrivio žrtvu rekavši: “Ona ima osam godina, ali je starija od toga u svojoj glavi. Došla mi je u krilo i poljubila me, a zatim me zamolila za ovu vezu.”

Čovjekov odvjetnik također je pozvao na blagost u slučaju, navodeći: “U njegovoj zemlji mlade djevojke se mogu udati s 13 godina. Kao rezultat počinjenih djela, postao je svijestan što je učinio. Želi se prilagoditi našim zakonima i živjeti na belgijski način.”