Belgijska obitelj koja je pozvala imigrante da si naprave kamp u njihovom vrtu, želi da oni napuste njihov posjed zbog niza nasilnih incidenata.

Gotovo pune dvije i pol godine belgijska obitelj Simon-Hody dopustila je oko stotinu imigranata, koji su željeli otići u Britaniju, da kampiraju u njihovom vrtu u gradu zvanom Spy. Međutim, nakon niza nasilnih incidenata, oni ih više ne žele tamo, javlja Sudinfo.

Navodno se situacija u kampu naglo pogoršala zbog čega je obitelj prestala pomagati imigrantima. Kako sami tvrde, alkohopl i nasilje učinili su kamp sve opasnijim, zbog čega je jedan član obitelji izjavio: „Ne osjećamo se više sigurno.

Na očajno stanje u kampu požalili su se susjedi koji su izrazili zabrinutost zbog prisutnosti imigranata. Neki su zahtijevali da ih policija ukloni zajedno s obitelji.

Ameline, članica obitelji koja je inicirala ideju o kampu, u početku je iskazala pozitivni stav tvrdeći da policiji neće dopustiti da uđu na njen posjed gdje se nalazilo oko 100 imigranata.

Iako su kampovi i prihvatni centri općenito poznati kao kritične točke međuetničkih sukoba samih imigranata, to očigledno oni kratkovidni nisu željeli shvatiti ili to nisu bili u stanju. Iluzije su ipak odavno pale u vodu, a sve veća razina nasilja imigranata, što međusobno, što prema domaćinima, stvara sve veće tenzije.

Gledajući iz šire perspektive, osim egzotičnosti poput jezika, kuhinje ili odjeće, nitko ne može iznijeti niti jednu realnu, racionalnu i konkretnu pozitivnu stvar oko masovne imigracije.