Policija je uhitila više od 60 osumnjičenika i zaplijenila veliku količinu stabljika kanabisa u velikoj operaciji protiv albanskih gangstera u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj, priopćili su u petak belgijski tužitelji.

Trodnevni val racija počevši od srijede, rezultirao je s više od 8.200 zaplijenjenih biljaka kanabisa, zajedno s 200 grama kokaina, luksuznim automobilima, uključujući Ferrari i gotovo 90.000 eura u gotovini, prenosi Digital Journal.

Gotovo 650 policajaca bilo je uključeno u akciju u sve tri zemlje, kazali su tužitelji. Cilj je bila albanska kriminalna mreža uključena u trgovinu drogom, prostituciju, trgovinu ljudima, krivotvorenje i pranje novca.

Od 63 osobe u pritvoru, 15 ih je službeno uhićeno, a tri su već optužene, kazali su tužitelji, dodajući da, iako su glavni osumnjičenici smješteni u Brusselsu, Amsterdamu i istočnom belgijskom gradu Liegeu, mreža je također djelovala u Britaniji, Francuskoj i Italiji.

Većina uhićenja izvedena je u Belgiji, ali sedam ih je odrađeno u Nizozemskoj i dva u Francuskoj.

Akcija je rezultat informacija koje je policija dobila kada su prošle godine zaplijenili plantažu kanabisa u južnoj Belgiji, navode tužitelji.