Beneficije transrodnih vojnika – plaćena promjena spola, pošteda od držanja standarda spremnosti

Bidenova administracija silno se potrudila da u američku vojsku privuče transrodne osobe. Tako je u javnost izašao novi memorandum Ministarstva obrane koji ide u detalje o temi “brige o pripadnicima vojske koji se identificiraju kao transrodni”.

Na početku svog mandata, predsjednik Biden ukinuo je zabranu predsjednika Trumpa osobama koje se identificiraju kao transrodne osobe da služe vojsku. Od tada je Bidenova administracija davala sve više i više beneficija ovoj populaciji.

U dokumentu se tako navodi da transrodni pripadnici ministarstva obrane imaju plaćene sljedeće usluge: govorna/glasovna terapija, hormonalna terapija, lasersko uklanjanje dlaka, operacija feminizacije glasa, konturiranje lica, oblikovanje tijela, operacija dojke/grudnog koša, operacija promjene spola, psihološko savjetovanje.

Članovi službe koji se izjasne kao transrodni imaju pravo da ne slijede propise po pitanju frizure I drugih jedinstvenih standard uniformiranosti. Članovi službe koji se izjasne kao transrodni mogu dobiti neograničenu poštedu za standarde fizičke spremnosti. Ovo odricanje često postaje de facto trajna situacija, a pripadnik službe koji se identificira kao transrodna osoba samo mora obnoviti zahtjev za izuzeće svakih šest mjeseci.

Pripadnici službe koji se identificiraju kao transrodni smatrat će se “nesposobnim za raspoređivanje u vojne jedinice” do 300 dana dok uzimaju hormone za svoje “prijelazno” razdoblje. Opet, s obzirom na to da su ti hormoni često potrebni doživotno, to može dovesti do toga da pripadnik službe za identifikaciju transrodne osobe bude trajno nesposoban za raspoređivanje u vojne jedinice.