Benjamin de Rothschild, bankar, „filantrop“ i vlasnik Edmond de Rothschild grupe umro u 57 godini

Bankar i predsjednik kompanije Edmond de Rothschild Holding S.A., Benjamin de Rothschild, preminuo je u 57. godini, otkrila je njegova obitelj francuskim medijima.

Ariane de Rothschild i njezine kćeri s dubokom tugom objavljuju smrt supruga i oca Benjamina de Rothschilda nakon srčanog udara u obiteljskoj kući u Pregnyju (Švicarska) u poslijepodnevnim satima 15. siječnja 2021.“, rekla je obitelj u priopćenje za javnost u subotu.

Chateau de Pregny, u kojem je bankar provodio posljednje sate, nalazi se u blizini Ženevskog jezera. Imanje pripada obitelji od sredine 19. stoljeća.

Rođen 30. srpnja 1963. godine, Benjamin de Rothschild bio je sin Edmonda i Nadine de Rothschild. Na čelu je grupe koju je stvorio njegov otac od 1997. Benjamin de Rothschild bio je predsjednik upravnog odbora Edmond de Rothschild Holdinga SA, krovnog entiteta grupe Edmond de Rothschild, specijaliziranog za privatno bankarstvo i upravljanje imovinom.

Financijska grupa također je potvrdila njegovu smrt u subotu, izražavajući sućut supruzi i djeci. U izjavi na svojoj web stranici stoji da je poduzetnik razvio entitet „na izniman način tijekom svih ovih godina“. Također se navodi da je pokojni poduzetnik također bio „aktivni filantrop“, jer je razvio „inovacije u bolnici Zaklade Adolphe de Rothschild“.