Beroš kazao da ne može shvatiti prosvjednike

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u razgovoru za HRT da ne može shvatiti građane koji već danima prosvjeduju zbog uvođenja propusnica za cijepljene, te dodao da aktualni epidemiološki trenutak nije dobar.

To je negiranje svega što je znanost iznjedrila u 21. stoljeću. Pitam te ljude hoće li odbaciti svoje mobilne telefone, automobile, televizore i vratiti se u kočije? Doista ne mogu to shvatiti. Međutim, mislim da šaljemo krivu poruku, okrenimo paradigmu – govorimo o onima koji su cijepljeni, koji svakodnevno nose maske, koji se svakodnevno testiraju. O njima moramo govoriti, oni doprinose zdravlju nacije. Na nama je da upozorimo i ove druge da to rade.

Dodao je da će narednih tjedana i dalje biti veliki pritisak na zdravstveni sustav, a uvjeren je da će brojevi početi padati kada dosegnemo nivo procijepljenosti koji je potreban i kad se svi budu pridržavali mjera.

Također je dodao da će danas na sastanku vlade razgovarati o općinama i gradovima koji ne žele uvesti potvrde, te najavio potencijalnu penalizaciju za političare i dužnosnike koji odbijaju primijeniti mjere koje je donijela vlada.