Bicikl na napuhavanje? Da, i toga ima!

Inžinjeri u Fordu konstruirali su takozvani bicikl na napuhavanje, čiji okvir se sastoji od segmenata koji se doslovno mogu napuhati i ispuhati, s ciljem da bicikl zauzima manje prostora, te se može preklopiti i staviti u prtljažnik automobila.

Segmenti koji se napuhuju sastoje se od sedam gumenih crijeva ugrađenih u omotač od kevlara, koji postaje iznimno čvrst nakon što se crijeva ispune zrakom pod pritiskom.

Kevlar, materijal koji se koristi pri izradi neprobojnih prsluka, dovoljno je čvrst da spriječi oštećenje unutarnjih crijeva.

Svi ti „napuhavajući“ segmenti povezani su međusobno kako bi se održavao ravnomjerni pritisak u svim dijelovima bicikla. Sjedalo, prijenos i kotači jednaki su kao i kod svakog drugog bicikla.

Kad se zrak ispuše, bicikl se može složiti i u najmanji prtljažnik. Prema riječima proizvođača, kad se napuhavajući fleksibilni dijelovi ispune zrakom oni postaju dovoljno čvrsti i stabilni da mogu podnijeti teret osobe koja vozi bicikl.

Ovaj izum dobro bi došao i mnogima koji žive u stanovima te nemaju gdje spremiti bicikl, da ne moraju strahovati od krađe pošto su svog ljubimca ostavili u hodniku zgrade.