U govoru za proslavu 40. godišnjice osnutka Isusovačke službe za izbjeglice (JRS), pretendent na mjesto budućeg američkog predsjednika Joe Biden, koji vjeruje da je on pobjednik predsjedničkih izbora, obećao je povećanje kvote izbjeglica koje će SAD godišnje primati, i to za 800 posto.

Trumpova administracija odredila je kvotu od 15.000 osoba koje mogu sa statusom izbjeglice biti primljene u SAD, dok Biden želi povećati tu kvotu na 125.000.

Sjedinjene Države su oduvijek predstavljale svjetionik nade za potlačene i obespravljene, vođu u brizi za izbjeglice i humanitarnom angažmanu. Ja ću kao predsjednik povratiti tu našu povjesnu ulogu u zaštiti ranjivih i braniti prava izbjeglica svugdje, a kvotu prijema izbjeglica povećati ćemo na 125.000.

Biden je dodao kako je Isusovačka služba za izbjeglice „odlična organizacija“ s ključnom ulogom u brizi za izbjeglice.

Ova organizacija osnovana je kako bi brinula za potrebe najranjivijih skupina ljudi. JRS vjeruje da u strancima zapravo upoznajemo susjede, te da se u konačnici svako društvo procjenjuje prema tome kako se odnosi prema ljudima u potrebi.

Iz Isusovačke službe za izbjeglice pozdravili su Bidenovu poruku i rekli da ona odražava Bidenovu predanost katoličkoj vjeri.