Američki predsjednik Joe Biden naredio je da preostali dosjei o ubojstvu predsjednika Johna F. Kennedyja ostanu skriveni do sljedećeg prosinca, navodeći kao razlog pandemiju koronavirusa. On nije prvi predsjednik koji je odgodio objavljivanje podataka.

U dopisu u petak, Biden je napisao da će preostali dosjei u vezi s atentatom biti skriveni od potpunog objavljivanja pred javnosti do 15. prosinca sljedeće godine, gotovo 60 godina nakon što je Kennedy ustrijeljen dok se njegova povorka provlačila kroz Dallas u Teksasu.

U Bidenovu dopisu stoji da su zbog pandemije Covid-19 Nacionalna uprava za arhive i evidencije (NARA) i Nacionalni arhivist spriječeni provjeriti sve sa svakom agencijom na koju se ti dokumenti odnose, te ne mogu utvrditi hoće li objavljivanje ovakvih dokumenata utjecati na nacionalnu sigurnost.

Stoga je, napisao je Biden, „privremeno odgađanje potrebno kako bi se zaštitilo od moguće štete za vojnu obranu, obavještajne operacije, provođenje zakona ili vođenje vanjske politike“.

Neke informacije koje se već smatraju prikladnima bit će objavljene ovog prosinca, dok će ostale ostati tajne barem do sljedećeg prosinca.