I tako… Biden ima koronu, kao što su ju imali milijuni ljudi prije njega. Imao ju je i Trump dok je bio predsjednik. Sjećate se toga? Svi mediji su predviđali njegovu skorašnju smrt, a mnogi od njih i otvoreno ju priželjkivali. No, nažalost po njih, od toga nije bilo ništa.

Tiskovna tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre zaprepastila je novinare u četvrtak kada je odbacila upit o tome kako je predsjednik Biden dobio COVID-19, rekavši: “Mislim da to nije važno.”

Biden je razvio simptome u srijedu navečer – manje od četiri dana nakon što se vratio u Washington s putovanja u Saudijsku Arabiju – i bio je pozitivan u četvrtak ujutro, prema Bijeloj kući.

“Gdje je točno predsjednik zaražen?” novinar je upitao Jean-Pierre i koordinatora Bijele kuće za koronavirus dr. Ashish Jha na brifingu usmjerenom na zdravlje 79-godišnjeg predsjednika.

“Mislim da ne znamo”, rekao je Jha prije nego što je predao podij Jean-Pierre.

“Gledajte, mislim da to nije važno, zar ne? Mislim da je važno da smo spremni za ovaj trenutak,” poručeno je iz Bijele kuće.

“Rekli ste da nije važno gdje ga je dobio. Ali kako može biti svejedno gdje ga je dobio?” upitao je CNN-ov Jeff Zeleny. “To je nešto što je, naravno, uključeno u praćenje kontakata, ova administracija je to shvatila vrlo ozbiljno – kako to ne bi bilo važno?”

“Mislim da je ono što sam pokušavala reći, ono što je sada važno je da on ima blage simptome, da on radi iz rezidencije u ime američkog naroda. To je naš fokus,” rekao je Jean-Pierre, prije nego što je dodala: “Gledajte, znali smo da će se ovo dogoditi.”

Biden se navodno osjeća sasvim dobro i ima blage simptome.

Autor: Ivica Mandekić