Biden: „Transrodni Amerikanci oblikuju dušu naše nacije“

Foto: Brandon Bell / Getty Images

Transrodni Amerikanci „oblikuju dušu naše nacije“, rekao je predsjednik Joe Biden, koji je to izjavio u četvrtak u sklopu proglasa Bijele kuće o Danu vidljivosti transrodnih osoba. Proglašenje je uslijedilo samo nekoliko dana nakon što je transrodni ubojica navodno ubio šest osoba u kršćanskoj školi u Nashvilleu, Tennessee.

Proglas iz Bidenove Bijele kuće slavi “Transrodni dan vidljivosti”, smatrajući transrodne osobe “najhrabrijim ljudima” koje predsjednik očito poznaje.

Oni su ljudi koji su “prečesto morali stavljati svoje poslove, veze i živote na kocku samo da bi bili ono što su istinski”, stoji u proglasu, smatrajući rodno zbunjene pojedince onima koji “oblikuju” dušu Amerike.

Naime, u proglasu se ne spominje nasilje koje se u ponedjeljak dogodilo u kršćanskoj školi u Nashvilleu, jer je osumnjičeni napadač — žena koja je vjerovala da je muškarac — navodno otvorila vatru, ubivši troje djece i troje odraslih prije nego što ju je policija smrtno ustrijelila.  Umjesto toga, Bidenov proglas samo je govorio o onome što je opisao kao percipirane “nepravde” počinjene nad transrodnim osobama.