Građane će podmićivati „nagradama“ da bi ih namamili na cijepljenje

Iako na službenim stranicama HZJZ-a stoji jasno da su mjere nakon cijepljenja identične onima koje su trenutno na snazi (maske, distanca itd.), vlasti su nezadovoljne odazivom građana na cijepljenje. U tom pogledu posegnulo se za tradicionalno djetinjastim metodama podmićivanja u svrhu ostvarivanja plana.

U Hrvatskoj je trenutno navodno 39,6 posto stanovništva primilo najmanje jednu dozu cjepiva, dok prema pisanju medija interes za cijepljenje sve više pada.

Iz tog razloga vlast se odlučila na bijednu i očajničku „kampanju“ u kojoj bi trebale sudjelovati i takozvane „poznate“ osobe kako bi se ljude podmitilo i namamilo na cijepljenje.

Tako će se primjerice u Zagorju građanima dijeliti besplatne ulaznice za toplice ukoliko se pristanu cijepiti. U Splitu će im se pak organizirati – besplatna predstava.

Stanovnici Zagorja koji se odluče cijepiti tijekom lipnja i srpnja tako će zauzvrat dobiti čak jednu cjelodnevnu ulaznicu za kupanje u toplicama Krapinsko-zagorske županije.

U Karlovcu će cijepljenje biti omogućeno na „punktovima“ ispred domova zdravlja, kako bi se građani usputno mogli cijepiti ako to žele.

Vlasti su u očaju odlučile organizirati i „mobilne timove“ u autobusima kako bi se cijepilo građane u „izoliranim mjestima“ koja inače ta ista vlast godinama zanemaruje i ignorira.

Ponovimo, na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pod rubrikom „Cijepljenje protiv COVID-19: Najčešća pitanja i odgovori“ stoji točka 20, u kojoj se jasno navodi da je učinkovitost cjepiva nepoznata i da su preporučene mjere namijenjene cijepljenim osobama identične onima kakve su na snazi i sada za necijepljene osobe:

20. AKO SAM SE CIJEPIO PROTIV SARS-COV-2 VIRUSA MORAM LI I DALJE NOSITI MASKU, ODRŽAVATI DISTANCU OD DRUGIH OSOBA TE PRIDRŽAVATI SE DRUGIH PREVENTIVNIH MJERA?

S obzirom na trenutno ograničene informacije o tome u kojoj mjeri cjepivo utječe na samo širenje virusa te koliko dugo traje zaštita stvorena nakon cijepljenja, cijepljene osobe trebale bi se pridržavati svih trenutnih preporuka kako bi zaštitile sebe i druge, uključujući:

– nošenje maske

– održavanje fizičke distance najmanje 2 metra od drugih osoba

– izbjegavanje većih druženja i okupljanja

– često pranje ruku

– pridržavanje smjernica i uputa za radno mjesto, školu, javne prostore, putovanja…

Cjepivo koje je odobreno za „hitnu“ primjenu još uvijek se testira (sada na masovnoj bazi), a svakog dana na površinu isplivaju nove teške posljedice nečega što je razvijeno na brzinu.

Mamac za mnoge u EU su tek kvazi-beneficije u vidu diskriminirajućih propusnica. Paradoksalno, imigranti koji ilegalno ulaze u EU takve propusnice ne trebaju.