Bidenova tiskovna tajnica Karine Jean-Pierre ponovno je pokušala odbaciti zabrinutost da se Joe Biden neprestano spotiče i pada, tvrdeći da se “stvari događaju” i da su “drugi predsjednici imali slične situacije”.

Jean-Pierre je ispitivao James Rosen iz NewsMaxa koji je istaknuo da su Amerikanci zabrinuti da Biden nije sposoban kandidirati se za još jedan četverogodišnji mandat jer se čini slabim.

“Želim pitati o predsjednikovom padu koji se dogodio na pozornici u Coloradu neki dan,” započeo je Rosen, dodajući “apsolutna je istina da bi se bilo tko od nas mogao spotaknuti na predmet koji nam se slučajno nađe na putu. Usprkos tome. Svi smo primijetili poteškoće koje ovaj predsjednik ima u određenim situacijama.”

“Koraci su jedan od njih i naravno da nije bilo vreće s pijeskom na njegovom putu na stepenicama uz Air Force One u bilo kojoj od tih prilika”, istaknuo je Rosen, dodajući “Posebno me pogodio incident 19. svibnja u Hirošimi gdje predsjednik se spustio niz kamene stepenice prema svetištu.”

“Na dnu kojih stepenica ga je dočekao japanski premijer. I ako pogledate tu snimku, predsjednik se poskliznuo i uhvatio se za te stepenice. I dok je pozdravljao premijera, čak ste mogli vidjeti na predsjednikovu licu, napućene usne kao da želi reći da je ovo blizu“, nastavio je Rosen.

Novinar je potom upitao “je li cijeli ovaj niz incidenata naveo šefa osoblja Bijele kuće da uputi neku vrstu revizije naprednih postupaka koji se primjenjuju u ime ovog, najstarijeg predsjednika nacije?”

Tajnica za tisak je uzvratila: “Pitate me hoćemo li išta promijeniti, načelnik stožera nije tražio da se išta promijeni. I evo u čemu je stvar, evo u čemu je stvar. Nismo i nećemo. Stvari se događaju. I drugi su predsjednici imali slične situacije.”

I time je završila press konferenciju.