Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan sastao se u srijedu s izraelskim premijerom Naftalijem Bennettom i drugim dužnosnicima u Jeruzalemu i pozvao na zajedničku strategiju između SAD-a i Izraela za rješavanje pitanja Irana.

Pozivajući se na četiri neimenovana izraelska dužnosnika, Axios je izvijestio da su izraelski dužnosnici napustili sastanke sa Sullivanom uvjeravajući da su SAD spremne zauzeti tvrđi stav protiv Irana ako je potrebno i uzimaju u obzir izraelska stajališta.

Otkako su u Beču ponovno započeli razgovori o oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma, Izrael poziva SAD da prekine pregovore, pooštri sankcije i pripremi se za potencijalnu vojnu akciju. Američki dužnosnici optužuju Iran da ne shvaća pregovore ozbiljno tražeći dodatno ublažavanje sankcija, te upozoravaju da vrijeme ističe.

Izraelci tvrde da Iran koristi pregovore samo da kupi vrijeme dok razvija nuklearno oružje unatoč nedostatku dokaza za tu tvrdnju. Šef CIA-e William Burns nedavno je rekao da špijunska agencija nema dokaza da se Iran odlučio na nuklearno oružje.