Poručnica britanske policije požalila se zbog činjenice da je njezin voditeljski tim bijel, rekavši da „nije u redu da izgledamo kako izgledamo“.

Ako pogledamo grupu glavnog ravnateljstvo ove postaje, napola smo žene i imamo sve vrste različitih karakteristika – ali svi smo bijelci“, rekla je Olivia Pinkney.

Toga sam stvarno svjesna i zato činim što mogu da to ublažim kratkoročno i imam vrlo detaljan plan, koji ima i nacionalno policijsko tijelo, da pokuša pomaknuti tu ravnotežu“, zavjetovala se.

Nije u redu kako izgledamo u policiji Ujedinjenog Kraljevstva i znam svoje kolege i odlučna sam da to promijenimo.“

Izjave Pinkney uslijedile su nakon otpuštanja petorice policajaca iz Odjela za organizirani kriminal zbog više „politički nekorektnih“ komentara na poslu.

Skupinu „politički nekorektnih“ policajaca su prisluškivali nakon žalbe i utvrđeno je da se, između ostalog, netko od njih našalio kako bi Albance tretirao „nervnim agensom“. Netko od njih također je pjevao ‘Buffalo Soldier‘ Boba Marleyja, dok su dio ureda dvojice tamnoputih policajaca nazvali „afrički kutak“.

Policija nikada prije nije bila pod toliko prikladnim nadzorom kako bi se osiguralo uključivo okruženje za sve naše časnike i osoblje da cvjetaju i daju sve od sebe“, dodala je.