Prikaz žene s hidžabom na digitalnoj reklami koja izražava dobrodošlicu u grad Gävle, nedavno je podigao veliku prašinu u Švedskoj. Stvari su otišle toliko daleko da su inače rezignirani Šveđani uništili reklamu.

Istina je da je reklama devastirana u petak i potpuno uništena tijekom vikenda,“ rekao je za Arbetarbladet Johan Adolfsson, direktor komunikacija u općini Gävle.

Na reklamnom panelu sada se nalaze tri rupe od metaka, a vandalski čin prijavljen je policiji. Neki ljudi čak su i predlagali da se puca na reklamu.

Izabrali smo ljude koji su nominirani od strane stanovnika kako bi predstavljali one koji žive u Gävleu. Suzan Hindi jedna je od 100 žitelja Gävlea koja je nominirana u kampanji,“ objasnio je Adolfsson.

On je dodao kako je bilo mnogo reakcija na prikaz Hindi u hidžabu, među kojima je dosta onih koji negoduju zbog islamizacije društva.

Tijekom vikenda smo dobili stotine e-mail poruka i telefonskih poziva. To je neugodno zbog uvreda upućenih direktno meni i Suzan Hindi,“ požalio se Adolfsson.