Nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton posjećivao je „pedofilski otok“ Jeffreya Epsteina, navode sudski spisi sa suđenja Epsteinovoj pomagačici Ghislaine Maxwell.

U sudskim dokumentima Virginia Giuffre , jedna od Epsteinovih žrtava, navodi da je Clinton posjetio Epsteinov privatni otok na Karibima.

Prilikom ispitivanja, Guiffre je postavljeno pitanje od strane odvjetnika Jacka Scarole: „Sjećate li se da vam je Epstein konkretno kazao da mu Bill Clinton duguje uslugu?

„Sjećam se“, odgovorila je.

„To je doduše bilo u šali, smijali smo se tome. Vidite, sjećam se da sam pitala Epsteina što Bill Clinton radi na otoku, a Epstein se na to nasmijao i kazao da mu Bill duguje uslugu.

Nikad mi nije rekao o kakvoj je usluzi riječ. Nisam znala je li ozbiljan, šalili smo se. Jednom mi je rekao da mu svi duguju usluge. Svi imaju jedni durge u malom džepu.

Prijašnji dokumenti pokazali su da je Clinton u nekoliko navrata letio privatnim mlažnjakom na Epsteinov otok, a najčešće u nepoznatom ženskom društvu.

Ured Billa Clintona potvrdio je da je u četiri navrata putovao Epsteinovim privatnim zrakoplovom, nazvan Lolita Express, jednom u Europu, jednom u Aziju i dva put u Afriku.

Guiffre je također otkrila da se često nalazila na Epsteinovim letovima na kojima su se odigravale seksualne orgije.

„Često je bilo seksa, tamo je bio i krevet, tako da smo se zapravo pripremali za ono što se događa na otoku. Započelo bi s masažom ili predigrom, a ponekad bi se pretvorilo u orgije.