Bill Cosby okrivio „rasizam“ za optužbe o seksualnom zlostavljanju

© Newsweek
© Newsweek

Poznati glumac u jednom od intervjua naveo je kako bi za optužbe za seksualno zlostavljanje većeg broja žena, koje su iznesene proteklih godina protiv njega, mogao biti zaslužan – rasizam, piše Newsweek.

Naširoko poznati 79-godišnji glumac dao je intervju 2015., nakon što ga je za seksualno zlostavljanje optužilo 40-ak žena iz njegove dugogodišnje karijere. Cosby se u međuvremenu povukao iz javnog života, ali se i suočio sa suđenjem u Pennsylvaniji zbog navodnog drogiranja i napada na Andreu Constand 2004.

Tijekom 30-minutnog razgovora, Cosby je upitan vjeruje li da je rasizam odigrao ulogu u navodima o silovanjima. „Moglo bi biti tako, moglo bi,“ odgovorio je Cosby na sugestiju novinara.

Cosby je opisao optužbe kao „zlonamjerne“ te izjavio „ja doista vjerujem da da bi neke od njih mogle biti to …“, aludirajući pritom na pitanje o „rasizmu“.

Većina od 40-ak žena navodi kako ih je Cosby drogirao, a potom seksualno napastovao. Optužbe sežu čak u 1960-te, a Cosby ih je sve negirao.

Bill Cosby odbio je svjedočiti na suđenju slijedećeg mjeseca izjavivši: „Jednostavno ne želim sjediti tamo da moram razmišljati o tome što je istinit odgovor, hoću li ili neću otvoriti kutiju nečega što bi ja … moji odvjetnici izokrenuli.

https://youtu.be/vQVgRd4kvDo

Autor: Tribun