Poznato televizijsko lice Bill Cosby, osuđen je u četvrtak po tri točke optužnice zbog drogiranja i zlostavljanja žene u Philadelphiji 2004. godine.

Bill Cosby (80), koji je poznat po svojoj ulozi u seriji The Cosby Show, suočen je s mogućom zatvorskom kaznom od 30 godina.

Nakon 14 sati vijećanja, porota je odlučila da je Cosby seksualno zlostavljao ženu imenom Andrea Constand dok je bila drogirana i bez svijesti. Za svaku točku optužnice, Cosby bi mogao dobiti do 10 godina zatvora te novčanu kaznu od 25.000 dolara, prenosi RT.

Cosby će zasad ostati na slobodi sve do izricanja presude, odlučio je sud.

Izvršeno suđenje zapravo je ponovni sudski proces. Prvo suđenje je poništeno jer porota nije mogla donijeti jednoglasnu presudu.

Optužbe protiv Cosbyja datiraju iz 2014., prije pokretanja pro-feminističkog pokreta #MeToo, a čak više od 40 žena optužilo je poznatog glumca za razne oblike seksualnog zlostavljanja.

Cosby je tvrdio kako je Constand davao lijek protiv alergije Benadryl, te da je spolni odnos bio uz obostrani pristanak. Tužitelji su odbili podići optužnicu 2005., zbog nedostatka dokaza, ali su pokrenuli proces 2015.

Prije vala optužbi, Cosby je ponajviše zahvaljujući ulozi u poznatoj seriji, slovio kao obiteljski čovjek.