Indija je u petak u jednom danu primjenila rekordnih 10 milijuna doza cjepiva protiv korona virusa, što je izazvalo velike pohvale iz cijelog svijeta.

Američki milijarder Bill Gates čestitao je Indiji na postizanju “ogromne prekretnice” primjenom rekordnog broja doza cjepiva protiv COVID-19 u jednom danu – 10 milijuna.

Glavni znanstvenik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Soumya Swaminathan pohvalio je u petak Indiju zbog cijepljenja 50 posto odrasle populacije s najmanje jednom dozom.

Premijer Modi također je nazvao cilj “značajnim podvigom” za državu i aplaudirao ljudima zbog cijepljenja i postizanja uspjeha cijepljenja.

U Indiji je u posljednja 24 sata registrirano više od 46.759 novih slučajeva COVID -a, a ukupan broj zaraženih je 32.649.947, objavilo je u subotu državno Ministarstvo zdravlja i socijalne skrbi.

Broj smrtnih slučajeva od ove bolesti dosegao je 437.370 ljudi, a u posljednjih je dan zabilježeno 509 novih smrtnih slučajeva. Više od 31,85 milijuna ljudi oporavilo se u Indiji od početka epidemije.