Bill Gates preko pedofila Jeffreya Epsteina htio doći do Nobelove nagrade za mir

Bill Gates, samoprozvani filantrop i „stručnjak“ za „klimatske promjene“ te posebice cjepiva, pokušao je preko židovskog pedofila Jeffreya Epsteina doći do Nobelove nagrade za mir.

Početkom svibnja, brojni svjetski mediji izvijestili su o razvodu Bill Gatesa i njegove žene Melinde, i to nakon 27 godina braka. Povod tome navodno je činjenica da je Bill kontaktirao pedofila Jeffreya Epsteina kako bi mu ovaj putem svojih kontakata osigurao dobivanje Nobelove nagrade, piše Daily Beast.

Epstein je 2008. osuđen zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnjakinje. Međutim, sumnjičilo ga se da je zlostavljao još najmanje 36 drugih žena i djevojčica te da je organizirao seksualno zlostavljanje maloljetnica na svom otoku, iako za to nije osuđen.

U srpnju 2019., FBI je ponovno uhitio Epsteina zbog sumnje za trgovinu djecom s ciljem seksualnog izrabljivanja. U međuvremenu je umro u pritvoru pod sumnjivim okolnostima nekoliko tjedana nakon uhićenja, iako se smrt pripisuje samoubojstvu.

New York Times je još u jesen 2019. objavio kako je Bill Gates jedan od moćnika koji se družio s Epsteinom te da je Gates stupio u taj odnos s Epsteinom nakon što je ovaj osuđen zbog pedofilije. Razlog tom činu bio je nejasan mnogima, ali je ipak razjašnjeno o čemu se radi.

Naime, Gates se družio s Epsteinom, osuđenim pedofilom, nadajući se da mu on preko svojih kontakata i ucjena može osigurati Nobelovu nagradu za mir, s kojom je Gates navodno opsjednut.

On je mislio da mu Jeffrey može pomoći, da zna prave ljude ili da na neki način može vršiti utjecaj kako bi primio Nobelovu nagradu za mir, koju je želio više od ičega,“ tvrdi bivši zaposlenik Zaklade Bill i Melinda Gates.

Godine 2013., Epstein je za Gatesa organizirao sastanak s tadašnjim predsjednikom Norveškog vijeća za Nobelovu nagradu, Thorbjornom Jaglandom, u njegovu domu u Strasbourgu. Dotični je čak i Baracku Obami osigurao primanje Nobelove nagrade za mir 2009.

Međutim, Gates nikad nije dobio spomenutu nagradu.

Mislim da je bio vrlo razočaran što mu to nije uspjelo,“ izjavio je neimenovani bivši zaposlenik.