Bill Gates se žali da je postao „žrtvom teorija zavjera“

Bill Gates, samoprozvani „filantrop“ i navodni „stručnjak“ za pandemiju, viruse i cjepiva, požalio se na čitav niz optužbi upućenih prema njemu zbog „ludih i zlih teorija zavjera“ o njemu.

U razgovoru za Reuters, Gates je izjavio kako su brojne objave na društvenim mrežama o njemu „lude teorije zavjere“ koje su „djelomično zavladale zbog kombinacije zastrašujuće virusne pandemije i rasta aktivnosti na društvenim mrežama.“ Pritom je kao još jednu „žrtvu“ takvog razvoja događanja imenovao i navodnog „stručnjaka“ za zarazne bolesti Anthonyja Faucija.

Ovo me jako iznenađuje. Nadam se da će prestati,“ izjavio je siroti Gates te dodao: „Zapravo ćemo se tijekom sljedeće godine morati educirati o tome i shvatiti … kako to mijenja ponašanje ljudi i kako smo to trebali svesti na minimum?

Gates je kritizirao Trumpov pristup borbi protiv koronavirusa te je pozdravio dolazak Bidenove administracije.

Uzbuđen sam zbog tima kojeg je Biden odabrao“ za rješavanje zdravstvene krize, rekao je Gates. Također ga je razveselilo da se SAD vratila pod okrilje WHO-a.

Ovaj navodni „filantrop“ je putem Zaklade Bill i Melinda Gates uložio navodno 1.75 milijardi dolara u razne projekte vezane uz cjepiva protiv koronavirusa te dijagnostiku i potencijalne metode liječenja.