Bill Gates se osvrnuo na teorije zavjere, koje uglavnom šire protivnici cijepljenja, a koje tvrde da osnivač Microsofta namjerava iskoristiti pandemiju COVID-19 kako bi „kriomice ljudima masovno ugradio čipove“.

U neku ruku moramo na to gledati kao na oblik humora, no ipak moram priznati da se i ne radi baš o smiješnoj stvari.

Dobro je znati koja djeca su primila cjepivo protiv ospica a koja nisu, zato postoje sustavi podataka, zdravstveni podaci koji se mogu pratiti… no nema nikakvih čipova niti ičeg sličnog.

Oglas:

          

Yahoo News i YouGov prošli mjesec su objavili rezultate ankete koja je pokazala da 28 posto Amerikanaca vjeruje kako Gates ima nakanu ljudima kroz cjepiva ubrizgati čipove kojim će se pratiti njihovo kretanje.

Gates se osvrnuo i na tu anketu, objasnivši da je to zabrinjavajuće, te je dodao da je teško negirati takve teorije zavjere „jer su toliko glupe ili čudnovate, da im sam govor o njima daje kredibilitet“.

Gates se također požalio da protivljenje cijepljenju može imati negativan učinak na „imunitet krda“ nakon što cjepivo protiv COVID-19 bude razvijeno.

Ako ne budemo imali dovoljnu procjepljenost, to bi moglo imati dramatičan učinak, zato bi nas dezinformacije mogle skupo koštati.