Bivši tjelesni čuvar Osame Bin Ladena još od 1997. živi u Njemačkoj zajedno sa svojom obitelji, gdje prima i 1800 eura socijalne pomoći. Deportacija je navodno nemoguća, jer bi se u matičnoj domovini Tunisu suočio sa – zatvorom.

Tjelesni čuvar pod imenom „Sami A.“, kako bi mu se zaštitio identitet, imao je direktne poveznice s teroristima Al-Qaede, piše Bild.

Otkriće je dospjelo u javnost nakon što su iz ogranka stranke AfD u pokrajini North-Rhine Westphalia u parlamentu postavili pitanje o iznosu novca kojeg Sami prima. Iz pokrajinske vlade došla je informacija kako Sami dobiva 1167.48 eura mjesečno, uz 150 eura doplatka po svakom djetetu.

Međutim, Sami dobiva i druge povlastice, ali one spadaju pod zakone o zaštiti podataka. Pretpostavka je da one uključuju zdravstveno osiguranje te smještaj.

Sami A. Došao je u Njemačku 1996. kako bi „studirao strojarstvo.“ Međutim, u razdoblju od 1999. do 2000., sudjelovao je na terorističkim obukama u Al-Qaedae u Afganistanu te je u to doba radio i kao osobni Bin Ladenov čuvar. Nakon toga se ponovno vratio u Njemačku.

Godine 2009., Sami A je uhićen i pritvoren zajedno s još jednim teroristom. Međutim, bilo kakav pokušaj njegove deportacije završio je neuspješno. Kao prvi razlog tome nametala se činjenica da je oženjen muslimankom s njemačkim državljanstvom. Stoga je sud odlučio da bi njegovo „pravo na obiteljski život“ bilo ugroženo.

Drugi pokušaj deportacije propao je u travnju prošle godine, nakon što je sud odlučio da „unatoč promjenama u Tunisu, postoji rizik da bi se Sami A. suočio s nehumanim postupanjem,“ ako se vrati u zemlju.

Ironično, na odluku su se požalili čak i članovi pro-imigrantskog Merkelino CDU-a. Eckhardt Rehberg, šef radne skupine za budžet domaćinstava pri CDU-u, izjavio je da „moramo financirati teroristu poreznim novcem jer ga ne možemo deportirati.