Biološki muškarac postavio kanadski ženski rekord u dizanju utega

Biološki muškarac i dizač utega koji tvrdi da je žena postavio je kanadski rekord u powerliftingu tijekom prošlog vikenda unatoč snažnom protivljenju žena u tom sportu.

Prošle nedjelje, Anne Andres je postavio nacionalni rekord na prvenstvu u Brandonu, Manitoba, na prvenstvu Kanadske powerlifting unije. Andres je nadmašio žene u kategoriji za više od 90 kilograma, osvojivši prvo mjesto u kategoriji Female Masters Unequipped.

Andres je već postavio kanadske rekorde u ženskoj kategoriji powerliftinga u bench pressu i deadliftu.

Neke powerlifterice su se protivile Andresovom najnovijem rekordu.

Kanadska natjecateljska powerlifterica April Hutchinson primijetila je u nedavnoj epizodi emisije Piersa Morgana da je bilo “vrlo obeshrabrujuće” svjedočiti onome što se događa.

“Na primjer, taj nacionalni rekord koji je srušio — sportašice ganjaju godinama. A govorimo o vrhunskim sportašicama koje su trenirale, trenirale i trenirale. To pokazuje prednosti, fiziološke prednosti koje muškarac ima u odnosu na ženu, bilo da se radi o mišićnoj masi, gustoći kostiju, kapacitetu pluća.”

“Mnoge su žene jučer odustale od natjecanja jer su znale da će Anne dizati. Odustale su, pisale su savezu, a savez u biti nije učinio ništa po tom pitanju.”

Hutchinson je također primijetila da se mnogo žena povuklo iz natjecanja nakon što su saznale da će se Andres natjecati.