Foto: AP

Samantha Power, jedna od ključnih osoba u destabilizaciji Libije i Sirije, optužila je Rusiju za utjecaj na talijanske izbore, koji su rezultirali uspjehom desničarskih stranaka.

Bivša članica Obamine administracije, u intervjuu za španjolski list El Pais, izjavila je kako je Rusija navodno potaknula pitanje imigracije prije izbora u Italiji, prenosi RT.

Prema napisanom članku i navodnoj analizi društvenih medija, ruska novinska platforma Sputnik, jedna je od „krivaca“ za „radikalizaciju“ pitanja imigracije u Italiji.

Power je inače bila žestoki zagovornik SAD-ovih „humanitarnih intervencija“ u zemljama koje su danas opustošene ratom i sukobima, što je dovelo i do vala masovne imigracije u Europu.

Tijekom svog mandata u Vijeću nacionalne sigurnosti, kasnije i kao ambasadorica UN-a, Power je koristila poznatu američku retoriku pri uništenju mira u Libiji. Naknadno se ista priča ponovila i u Siriji, budući da je ona ta koja je opravdavala naoružavanje terorističkih skupina te direktnu vojnu intervenciju SAD-a.

Power nije jedina u ovim tvrdnjama. Švedska ljevičarska obavještajna agencija Expö također se obrušila na navodni „ruski utjecaj“ na izbore u Italiji.

Analiza debata na Internetu pokazala je da su ruski mediji odigrali ključnu ulogu u pojačavanju mržnje prema imigrantima,“ stoji u izjavi Expö-a.

Mnogi su već potvrdili kako su Talijani na nedjeljnim izborima glasali za promjenu, a ne za stranke. Pored toga, činjenica da Talijani vode veliku bitku s danas organiziranim kriminalnim bandama iz Nigerije, dovoljno svjedoči činjenici da nikakav strani utjecaj neće dati svoj obol mišljenju naroda.