Sarah Rambatz, bivša glasnogovornica mladeži stranke Lijevih, na Twitter-u je objavila bolesnu poruku u kojoj ismijava saveznički zločin bombardiranja Dresdena.

Rambatz, inače židovskog porijekla, ponovno je izrazila svoju mržnju prema Nijemcima, našalivši se na račun bombardiranja Dresdena u kojem je u jednoj noći živo spaljeno nekoliko desetaka tisuća Nijemaca, uglavnom žena i djece.

U objavi stoji:

Bilo je zbilja hladno u Staljingradu za djeda i njegovog druga, iz tog razloga bilo je toplo u Dresdenu kada je došao Bombarder Harris!

„Bombarder Harris“ nadimak je za britanskog maršala koji je naredio bombardiranje Dresdena zapaljivim bombama što je rezultiralo vatrenom olujom u kojoj je živo izgorjelo oko 30-ak tisuća žena, djece i staraca tijekom jedne noći.

Izvor: Twitter/(((Sarah Rambatz)))

Ovo nije prvi put da Rambatz iskazuje patološku mržnju prema narodu koji ju okružuje. U rujnu prošle godine također je podigla prašinu nakon što je putem Facebook-a zatražila preporuke anti-njemačkih filmova, naglašavajući pritom da cilja na one u kojima se ubija Nijemce.

Članica Lijeve stranke na Facebook-u tražila preporuke za anti-njemačke filmove i to osobito one u kojima se ubija Nijemce

Prilikom prvog incidenta iz stranke Lijevih službeno su se ogradili od njene izjave, iako je Rambatz još uvijek uključena u određene poslove. Međutim, stav čitave stranke o Nijemcima još 2015. je iskazao Gregor Gysi u svom video obraćanju.

Kako sama tvrdi, ona ne želi da ju ljudi nazivaju „anti-Njemicom,“ već traži da ju se etiketira kao „izraelski-solidarnu,“ pokušavajući svoju očitu mržnju prikriti nešto manje upadljivim nazivom.

Da stvar bude krajnje paradoksalna, Rambatz danas zarađuje novac održavajući govore o anti-semitizmu i – mržnji na internetu. Čini se kako o posljednjoj stvari vjerojatno govori iz osobnog iskustva.

U skladu s modernim zakonima koji se podjednako primijenjuju za svakoga kad je u pitanju mržnja, Rambatz za svoje objave nikad nije kazneno odgovarala.