Lidija Mavretič, bivša kandidatkinja slovenskih Socijaldemokrata za Europski parlament, optužena je da je 26. srpnja ove godine sudjelovala u krijumčarenju pakistanskih imigranata iz Hrvatske u Sloveniju, pod lažnim imenom „Tania“, a pritom je po osobi naplaćivala 200 eura.

Optužnica, je podignuta prije mjesec dana protiv Mavretičeve, njenog partnera Marka Hraniloviča i pakistanskog imigranata Kake Alija, javljaju Slovenske novice.

U Hranilovičevom automobilu, kojeg je zaustavila slovenska policija, otkriveno je sedam Pakistanaca koji su za prijevoz od Bosne i Hercegovine, preko Hrvatske do Slovenije, platili između 2600 i 3000 eura.

Mavretič je također dan prije provođenja akcije telefornirala Aliju kako bi ih ovaj prevezao do granice s Italijom te je odredila cijenu za svoj dio posla: 200 eura po osobi.

Na suđenju koje je u tijeku, Lidija Mavretič, bivša kandidatkinja SD-a na izborima za Europski parlament 2004., izjavila je kako su „muški bili znojni, mokri, prljavi smrdljivi i vidno umorni.

Mavretičeva nije pokušala zanijekati da je prevezla sedmoricu pakistanskih imigranata u automobilu svog partnera, ali da to navodno nije učinila svjesno!

Prema njenim tvrdnjama, na „taksi uslugu“ ju je nagovorio 23-godišnji pakistanski imigrant Kaka Ali, koji živi u Ljubljani.

Za svakog od imigranata, Mavretič je naplatila 200 eura, a pritom se predstavila kao „Tania“, što ukazuje da je itekako bila svjesna počinjenja kaznenog djela.