Bivši čelnik Twittera za Europu tvrdi da zabrana anonimnosti na društvenim mrežama neće zaustaviti rasizam

Twitterov bivši šef za Europu, Bruce Daisley, upozorio je platforme društvenih mreža da jednostavno uklanjanje anonimnosti korisnika neće riješiti problem rasizma na njihovim platformama, pozivajući tvrtke da učine više na rješavanju tog problema.

U razgovoru za BBC u ponedjeljak, Daisley se obratio nekim prijedlozima koji su predstavljeni za rješavanje navodno rastućeg pitanja rasizma i drugog nasilnog ponašanja na društvenim mrežama, a krivci su često optuživani da se kriju iza lažnih ili anonimnih profila.

Pozivajući tvrtke na društvenim mrežama, uključujući Twitter, da učine više na rješavanju „toksičnih sadržaja“ na svojim platformama, Daisley je upozorio da bi „jednostavna promjena“ poput navođenja ljudi da koriste svoje pravo ime tijekom objavljivanja bilo nedovoljno zbog samog razmjera situacije.

Čuvajte se jednostavnih odgovora na složene probleme. Odgovor je da u to trebaju uložiti više resursa,“ rekao je.

Osim što je pozvao platforme da rade napornije u borbi protiv nasilnog sadržaja, Daisley je također sugerirao da te tvrtke moraju imati više odgovornosti „prema vladi, parlamentu, pučkom pravobranitelju“ kako bi objasnili svoje procese donošenja odluka i omogućili pojedincima da mogu brže reagirati na potencijalne probleme.

Daisley, koji je prethodno radio za YouTube, napustio je ulogu potpredsjednika Twittera Europe, Bliskog Istoka i Afrike 2020. godine nakon osam godina, nedavno skrenuvši pažnju na pisanje o kulturi na radnom mjestu.

Njegovi komentari uslijedili su nakon izjave engleskog nogometaša Marcusa Rashforda o mnoštvu rasističkih primjedbi koje je dobivao na mreži.