Američki pro-izraelski državni tajnik Mike Pompeo priznao je javnosti kako CIA obučava zaposlenike da „lažu, varaju i kradu.“

CIA često očekuje od američkih građana, svjetske javnosti i međunarodnih čelnika da vjeruju u iznimno važne tvrdnje proizašle iz te organizacije, piše RT.

Od upozorenja zemalja širom svijeta da ne ulažu u Huawei tehnologiju ‘kompromitiranu’ od strane kineske državne sigurnosti, preko tvrdnji da se Rusija miješala u predsjedničke izbore te gurala Trumpa da protjera ruske diplomate.

Američki državni tajnik: „Bog je poslao Trumpa da spasi Židove“

Iako bi samo najveći naivci očekivali poštenost, integritet i povjerenje kao prioritet jedne obavještajne organizacije, sama činjenica kakvim se poslovima takve organizacije bave sugerirat će uvijek suprotno.

Mike Pompeo, kao trenutni državni tajnik, a bivši direktor CIA-e, našalio se na račun „objektivnosti“ i „poštenosti“ dobro znane zloglasne organizacije.

Bio sam direktor CIA-e, lagali smo, varali, krali… ono, imali smo cijele tečajeve. Podsjeća vas na slavu američkog eksperimenta,“ rekao je Pompeo publici na koledžu Station u Teksasu početkom ovog mjeseca.

Svaki komentar bio bi naprosto suvišan.