Bivši dužnosnik UN-a tvrdi je da je osoblje UN-a vjerojatno izvršilo 60.000 silovanja u posljednjem desetljeću, pri čemu su zlostavljači pod okriljem humanitarnog rada seksualno napastovali djecu diljem svijeta.

Tvrdnju je iznio bivši visoku dužnosnik UN-a Andrew Macleod u dosjeu koji je predao tajnici Odjela za međunarodni razvoj (DFID) Priti Patel prošle godine, javlja The Sun.

U njemu je profesor Macleod također procijenio da 3.300 pedofila rade za razne agencije UN-a.

Profesor MacLeod radio je kao šef humanitarne pomoći UN-a diljem svijeta, uključujući poznate akcije na Balkanu, Ruandi i Pakistanu – gdje je bio šef operacija UN-ovog Koordinacijskog centra za hitne slučajeve.


Izvještaj potvrdio epidemiju zlostavljanja djece od strane humanitarnih djelatnika


Tisuće „najgrabežljivijih“ seksualnih zlostavljača posebno ciljaju humanitarne poslove kako bi se približili ranjivim ženama i djeci. Zataškavanje ovih zločina traje već dva desetljeća, pri čemu oni koji pokušavaju o tome izvijestiti javnost bivaju otpušteni.

MacLeod je upozorio da je ovakva situacija na istoj razini kao i problem zataškavanja pedofilije među svećenstvom Katoličke crkve.

Širom svijeta postoje desetine tisuća radnika s pedofilskim tendencijama, ali ako nosite majicu UNICEF-a, nitko vas neće pitati što namjeravate.

Imate imunitet raditi sve što želite.

To je endemija je u cijeloj humanitarnoj industriji širom svijeta.

Sustav je kriv, i trebao je to zaustaviti godinama ranije.

On se zalaže za pooštrene provjere humanitarnih djelatnika na terenu, kao i za privođenje nasilnika među njima kako bi bili izvedeni pred lice pravde, a želi da Velika Britanija vodi borbu.


Britanska humanitarna organizacija Oxfam – leglo pervertita


Brojka od čak 60.000 zlostavljača djece temelji se na prošlogodišnjem priznanju generalnog tajnika UN-a Antonia Guterresa kako su UN-ovi mirovnjaci i civilno osobljezlostavljali 311 žrtava u samo jednom mjesecu tijekom 2016. godine.

UN također priznaje da je vjerojatno stvarni broj slučajeva prijavljenih protiv njegova osoblja dvostruko veći, jer brojke izvan ratnih zona nisu centralno uspoređene.

MacLeod također procjenjuje da je prijavljeno samo jedno od 10 silovanja i napada od strane UN-ovog osoblja, jer čak i u Velikoj Britaniji stopa prijavljivanja iznosi samo 14 posto.

Na temelju dokaza prof MacLeoda, bišva ministrica kabineta Priti Patel – koja je podnijela ostavku u studenom prošle godine – nedavno je optužila visoke dužnosnike DFID-a za sudjelovanje u zataškavanju.

Patel je rekla je kako ju je više osoblje DFID-a pokušalo odgovoriti od javnog kritiziranja seksualnog zlostavljanja od strane humanitarnih djelatnika, tvrdeći da su to radili samo vojnici UN-a.

Konkretne istrage o ovakvim navodima još nema, a s obzirom na međunarodni „ugled“ UN-a nešto slično ne treba niti očekivati. Ako su brojni pedofili među svećenstvom Katoličke crkve izbjegli ruci pravde, zašto bi ona snašla UN-ove humanitarce?!


Članovi pro-imigracijske organizacije Save the Children seksualno zlostavljali djecu


Ironično, diljem svijeta, pa i u Hrvatskoj, mnogi nasjedaju na UN-ove „pozive u pomoć“ kroz novčane donacije. Izuzev kontinuiranog isisavanja novca iz država članica, konstantnog impotentnog laprdanja o mirovnim i sličnim misijama, bez ikakvih suvislih stvarnih akcija, UN je kroz godine stvorio tek niz tragikomičnih situacija bježeći od bilo kakve odgovornosti i uplitanja u konflikte ili spašavanja života stvarno ugroženih.

Takve situacije osjetili smo i u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata, ali su se one još znakovitije isticale u BiH.

Pored takve beskorisnosti i štetnosti za društvo i ekonomije država, ne treba previše čuditi da je tako „renomirana“ organizacija moguće leglo pervertita i psihičkih bolesnika. Čast poštenim izuzecima kojih sigurno ima.