Bivši knjigovođa iz Auschwitza proglašen sposobnim za odsluženje kazne

© Tobias Schwarz/Pool Photo via AP
© Tobias Schwarz/Pool Photo via AP

Bivši knjigovođa iz logora Auschwitz, danas star 96 godina, proglašen je fizički sposobnim za odsluženje četverogodišnje kazne, prenosi Breitbart.

Oskar Gröning osuđen je u srpnju 2015. zbog navodnog sudjelovanja u ubojstvu, ni manje ni više, nego 300.000 ljudi u logoru, za što mora odslužiti četiri godine zatvorske kazne.

Tužiteljstvo je odbilo zahtjev za ukidanje kazne,“ rekla je glasnogovornica suda Kathrin Söfker. Dodala je također kako poziv za odsluženje kazne još nije poslan te da će tužitelj naknadno donijeti odluku o tome.

Gröningov odvjetnik Hans Holtermann izjavio je da će se žaliti na odluku čim to bude moguće, ističući da liječnici koje je angažirao tužitelj nisu ispravno odradili pregled Gröninga.


Widget not in any sidebars

Zbog svoje dobi i unatoč osudi, Gröning još uvijek živi u svom domu.

Podsjetimo, Oskar Gröning radio je u logoru Auschwitz kao knjigovođa pri čemu je razvrstavao imovinu zatvorenika te ju slao u Berlin.

Gröning je na suđenju iznio neke krajnje bizarne izjave. Jedna od njih je primjerice da su njegovi kolege znali pucati u svijetlo kako bi ga ugasili (!) prije spavanja. Mnogo bizarnija je pak ona prema kojoj mu je jedan od kolega putem do baraka ispričao kako se nakon spaljivanja trupla ukrute, a da „muška trupla dobivaju erekciju“.

Autor: Tribun