Nakon huškačkih izjava turskog predsjednika Erdogana i sličnih državnika islamskog svijeta, koji su se očito našli uvrijeđeni zbog činjenice da se Francuzima ne sviđa kad netko obezglavljuje ljude na cesti zbog dječjeg crteža, oglasila se još jedna utjecajna osoba iz muslimanskog svijeta, nekadašnji malezijski premijer Mahathir Mohamad.

Bivši malezijski premijer Mahathir Mohamad javno je izjavio da muslimani imaju pravo „ubiti milijun Francuza za masakre iz prošlosti“.

Mahathir Mohamad, ugledni čelnik muslimanskoga svijeta, u svooj je objavi rekao da vjeruje u slobodu izražavanja, no da ona ne bi trebala biti korištena za vrijeđanje drugih.

Muslimani imaju pravo biti bijesni i ubiti milijune Francuza za masakre iz prošlosti. No uglavnom se muslimani nisu vodili zakonom ‘oko za oko’. Muslimani to ne čine. Ne bi trebali ni Francuzi“, rekao je Mahathir koji je poruku objavio i na Twitteru.

S obzirom na to da ste okrivili sve muslimane i islamsku religiju za ono što je učinila jedna bijesna osoba, muslimani imaju pravo kazniti Francuze“, rekao je.

Iako je Twitter tobože ocijenio da njegov post krši pravila o veličanju nasilja, zaključeno je da je u interesu javnosti da post ostane na mreži.