Bivši policajac optužen za novih 60 slučajeva ubojstava, ukupno 84

Bivši ruski policajac Mikhail Popkov koji je osuđen zbog serijskih ubojstava 22 žene, optužen je za još 60 slučajeva ubojstava nakon detaljne istrage.

2015. godine Popkov je osuđen na doživotnu kaznu zatvora nakon što je proglašen krivim za ubojstva 22 žene na području jugoistočnog Sibira, zbog čega je u medijima dobio nadimak „vukodlak“.

Nove spoznaje ukazuju na to da je Popkov u razdoblju od 20 godina počinio barem 84 ubojstva u regijama Irkutsk, Angarsk i Usolsky. Seksualno bi napastovao svoje žrtve, koje su imale od 16 do 40 godina, prije nego što bi ih okrutno ubio.

Mikhail Popkov, bivši policajac u gradu Angarsk, uhićen je 2012. godine. U siječnju 2015. dosuđena mu je kazna doživotnog zatvora zbog ubojstva 22 žene i pokušaja ubojstva još dvije žrtve. Daljnjom istragom istražitelji su uspjeli riješiti dodatnih 60 ubojstava, koja su povezali sa Popkovim. Istražitelji su pregledali preko 350 slučajeva sličnog karaktera koji su se dogodili u godinama kada je Popkov ubijao, imajući u vidu njegov modus operandi.

Izvor: Tass