Bivši ukrajinski državni tužitelj: „Čvrsto sam uvjeren da su Bidenovi bili uključeni u ukrajinsku korupciju“

U subotnjem emitiranju FNC-ove emisije “One nation”, bivši ukrajinski glavni tužitelj Viktor Shokin rekao je kako vjeruje da su i predsjednik Joe Biden i njegov sin Hunter Biden bili podmićeni.

Prema riječima bivšeg glavnog tužitelja, on je rekao da ga je tadašnji ukrajinski predsjednik Petro Poroshenko otpustio po nalogu tadašnjeg potpredsjednika Bidena, koji se jednom time javno pohvalio.

“Rekao sam više puta u svojim prethodnim intervjuima da me Poroshenko otpustio na inzistiranje tadašnjeg potpredsjednika Bidena jer sam istraživao Burismu”, rekao je Shokin.

“Dobro ste me razumjeli. Ovako je bilo”, dodao je. “Nije bilo nikakvih pritužbi niti problema s mojim radom na poslu. Ali budući da je na Poroshenka stalno vršen pritisak, to je završilo time da me otpustio.”

Kasnije, tijekom intervjua, Shokin je rekao kako vjeruje da su Bidenovi primili mito.

“Vjerujete li da su Joe Biden ili Hunter Biden dobili mito?

“Ne želim baratati nedokazanim činjenicama, ali moje čvrsto osobno uvjerenje je da je tako bilo”, odgovorio je Šokin preko prevoditelja. “Bili su podmićeni. A činjenica da je Joe Biden dao milijardu dolara u američkom novcu u zamjenu za moju smjenu, moj otkaz — nije li samo to slučaj korupcije?”