Tvrtka Ferrodus vlasnika Vedrana Presečkog u sklopu natječaja Startup Bjelovar 2018. dobila je nagradu od 100.000 kuna za najbolju poduzetničku ideju. Novac od nagrade dodatno bi trebao ubrzati razvoj i proizvodnju inovativnog modela trake za trčanje bez pogonskog motora, piše Bjelovar.info.

Kako tvrdi Presečki, novi proizvod nazvan Predator Hunt V2F namijenjen tržištu fitness industrije, trebao bi ovom nagradom ubrzati razvoj i skorašnju komercijalnu proizvodnju. Iako je u tvrtki zaposleno tek troje ljudi, izgledna je mogućnost zapošljavanja novih, ali postoji ograničenost prostorom, tvrdi Presečki.

Bezmotonrna traka za trčanje s ferrofluid kočnicom usmjerena je globalnom tržištu koje vrijedi 50 milijardi dolara, što će se mnogima vjerojatno učiniti nemogućim.

Hrvatsko udruženje menadžera CROMA pobjedniku je također osiguralo pohađanje posebnog programa u vrijednosti 22.500 kuna. Dodatna dva najbolja projekta dobiti će besplatno mentorstvo tijekom svoje prve godine poslovanja.

Za prvi ovakav natječaj u Bjelovaru uloženo je 26 prijava iz cijele Hrvatske, za što je prethodni uvjet bilo otvaranje tvrtke u tom gradu.