Black Lives Matter pozvao na bojkot tvrtki u vlasništvu bijelaca

Foto: Kevin C. Downs

Aktivisti crnačke rasističke organizacije Black Lives Matter pozvali su na bojktot tvrtki u vlasništvu bijelaca.

Prema organizatoru BLMLA Janu Williamsu, „kapitalizam ne voli crnce“. Ovakav način razmišljanja doprinosi nacionalnom ogranku BLM pokreta da vodi bojkot bjelačkih tvrtki do Nove godine, izvijestio je Fox Business.

Oni potiču svoje sljedbenike da pomognu „okončati kapitalizam bijelaca“ posjećujući samo tvrtke u vlasništvu crnaca tijekom sezone blagdanske kupovine.

Bjelački kapitalizam koristi policiju kako bi zaštitio profit i ukrao život crnaca”, stoji u objavi na Instagramu Black Lives Matter Global Network Foundation. „Preskočite rasprodaje i kupujte isključivo od tvrtki u vlasništvu crnaca.

Sanjamo o crnom Božiću. To znači da nema trošenja novca kod bjelačkih tvrtki od 26.11.2021. do 01.01.2022.”, stoji na web stranici BlackXmas.org.

I to nadilazi kupovinu. Organizacija također poziva zagovornike da „premjeste svoj novac iz bjelačkih korporativnih banaka koje financiraju naše ugnjetavanje i otvore račune u bankama u vlasništvu crnaca“, navodi Fox Business.

#BlackXmas nas izaziva da se otresemo lanaca konzumerizma i u potpunosti zakoračimo u vlastitu kolektivnu moć, da izgradimo nove tradicije i vodimo napad, kao i obranu“, nastavlja se u objavi. „Upregnimo našu ekonomsku moć da poremeti kapitalizam bijelaca i izgradimo crnačku zajednicu.