Istaknuti luteranski pastor u Njemačkoj rekao je sudionicima kongresa Njemačke protestantske crkve u nedjelju da je “Bog queer” i upozorio ih da su oni “posljednja generacija”, aludirajući na klimatska promjene.

U završnoj propovijedi događaja u Nürnbergu, Quinton Ceasar je iskoristio priliku da ispolji niz radikalno lijevih ideoloških izjava o masovnim migracijama, promicanju LGBT politike i obrani pokreta Black Lives Matter.

Pred masom od 20.000 ljudi, propovjednik je rekao: “Svi smo mi posljednja generacija. Sada je vrijeme da kažemo da su životi crnaca uvijek važni. Sada je vrijeme da kažemo da je Bog queer.”

Osvrćući se na aktualnu migracijsku krizu na europskim granicama, pastor je pozvao na veću pomoć ekonomskim migrantima koji na kontinent kreću malim čamcima, prvenstveno preko Sredozemlja.

“Nikoga ne ostavljamo da umre. Šaljemo brod (za izbjeglice) i još mnogo toga. Dočekujemo ljude sa sigurnom lukom,” rekao je okupljenima.

Pozvao je na “sigurne prostore za sve” i pozvao ljude s “privilegijama” da to iskoriste “za više pravde”, rekavši: “Možemo biti saveznici jedni drugima. Mi smo ovdje. Ima nas i puno i nikad više nećemo šutjeti.”

Spoj LGBT ideologije s dugogodišnjom religijom koja se stoljećima suprotstavlja homoseksualnosti izazvalo je bijes među konzervativnim komentatorima i članovima javnosti.

Jürgen Braun, zastupnik stranke Alternativa za Njemačku (AfD), nazvao je pastora “tužnim, glupim komedijašom” i žalio se na propast vjerske institucije s kojom se Ceasar povezuje. Rekao je da bi se pastorova primjedba “Bog je queer” nekada jednostavno nazivala bogohuljenjem.