Bordeli s pet zvjezdica – Njemačka uvodi nove standarde u posao prostitucije

Njemačko savezno udruženje seksualnih djelatnosti (BSD) odlučilo je uvesti novi sustav kontrole kvalitete bordela, koji će se bodovati, a čija namjena je pomoći prostitutkama i njihovim klijentima da dobiju uslugu koju zaslužuju, te da rade u zadovoljavajućim uvjetima.

U mnogim branšama postoje potvrde o kvaliteti. Primjer su i zvjezdice koje dobivaju ugostiteljski objekti i hoteli. Ovo je usporedivo s tim. Potvrda o kvaliteti, izražena u broju dobivenih zvjezdica, govori o kvaliteti bordela, kako klijentu, tako i vlastima“, izjavila je glasnogovornica BSD-a Stephanie Klee.

Kad žene vide da bordel ima takvu potvrdu, odmah će im biti jasno da se radi o uređenom mjestu, gdje na miru mogu obavljati svoj posao. Kroz ovaj sustav, prostitutke će moći i odbiti klijenta. Novi sustav riješavanja pritužbi je također uređen.

Bordeli se mogu prijaviti za dobivanje potvrde ispunjavanjem upitnika i pridržavanjem određenih standarda.

„Putem upitnika dobivamo uvid u to tko upravlja bordelom. Tu su i higijenski standardi. Gledamo postoje li odvojeni WC-i za prostitutke i klijente, te razne druge pokazatelje. Ispituju se minimalni standardi novog Zakona o zaštiti prostitucije.

Autor: Tribun