Načelnik stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je kako će policija strože nadzirati provođenje mjera koje donosi stožer, te je pritom izjavio kako se nada da će one donijeti rezultate.

Nakon niza nametnutih strogih mjera, unatoč kojima se barem u većini medija svakodnevno ruše „rekordi“ po broju navodno zaraženih koronavirusom, Božinović je gostujući u Dnevniku HRT-a, izjavio:

Mjere ovise o tome koliko će ih se građani pridržavati. Mjere znače samodisciplinu svakoga od nas. Stožer donosi mjere, pratit će provođenje mjera i kontrolirati ih.

No, Božinović je dodao i kako će policija strože kontrolirati provedbe tih mjera.

Policija, Državni inspektorat i Ravnateljstvo civilne zaštite te Stožeri civilne zaštite po županijama, gradovima i općinama će se uključiti. Međutim, policija će biti puno striktnija u provedbi ovih mjera. Kroz temeljnu i kriminalističku policiju će istraživati eventualno postojanje prekršajne i kaznene odgovornosti pravnih i fizičkih osoba,“ izjavio je.

Božinović je u ime stožera dodao da „mjere donosimo racionalno i promišljeno i prati će se kako će se mjere primjenjivati.