Božinović poručio: „Za dom spremni je zabranjen i treba ga sankcionirati“

Prilikom obraćanja medijima povodom proslave 26. obljetnice VRO Oluje potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je da je pozdrav „Za dom spremni“ zabranjen te da će policija sigurno napraviti sve što je u skladu sa zakonom i sanckionirati prekršitelje.

Nakon što je ratni zapovjednik 9. bojne HOS-a Marko Skejo i ove godine na komemoraciji i obilježavanju ovog povijesnog događaja javno pozdravio suborce i sve okupljene s pozdravom „Za dom spremni“, novinari su upitali ministra Božinovića o sankcijama.

Nemam sad konkretan uvid ni neko izvješće što se dogodilo. Ali taj poklič je zabranjen, kažnjiv i policija će sigurno napraviti sve što je u skladu sa zakonom. O konkretnom slučaju ne mogu govoriti jer ne znam tko je gdje izjavio”, rekao je Božinović.

Oglas:

          

 

Policija je uvijek radila svoj posao i uvijek je prijavljivala. Upravo u ovim krajevima te policijske prijave nisu uvijek, ili su tek možda u nekim pojedinačnim slučajevima, dobivale pravosudni epilog, što onda nije dobro ni za policiju.

Kaže i kako je „Za dom spremni”, svakako poklič koji treba sankcionirati te nešto o čemu bi svi, posebno u politici, trebali zauzeti stav. Dodao je i kako policija uvijek radi i uvijek je radila svoj posao. Dodao je da će policija odraditi svoj posao čim pregleda snimku.