Ivica Stanković, umjesto bijega u inozemstvo, odlučio je pokušati zajedno s petoro mještana napraviti mali zaokret u Aljmašu.

Kao bivši branitelj, Stanković se nije odlučio prepustiti kolotečini hrvatske učmalosti, a niti pobjeći iz zemlje kao mnogi drugi. Suprotno svemu tome, odlučio je otvoriti Konobu Aljmaš zajedno s još pet osoba iz svog mjesta, piše Glas Slavonije.

Stanković navodi kako ovaj kraj Hrvatske ima veliki turistički potencijal, dok sebe smatra malim slavonskim čovjekom zaljubljenim u Dunav i Dravu, što ga je i navelo na ovaj poduzetnički pokušaj.

Aljmaš kao predvodnica vjerskog, riječnog i ostalih oblika turizma ima budućnost. Mali koraci čine da se dođe do velikih stvari. Promjene se stvaraju, a ne čekaju. Ljubav prema Aljmašu i Slavoniji, entuzijazam ekipe petero ljudi pokušat će oživiti ovo malo pitomo slavonsko seoce i obogatiti ponudu svim dobronamjernim posjetiteljima,“ tvrdi Stanković.

Doista, Slavonija je po pitanju turizma poprilično zapostavljena, s premalo ulaganja i premalo prave reklame. Kraj je to kojeg su mnogi zaboravili u Hrvatskoj, jer more je ipak privlačnije od ravnica, rijeka i šuma. No, bilo kako bilo, svakako vrijedi isticati pozitivne primjere u našoj sredini. Možda i ne toliko kao primjer drugima, već kao najjednostavniju pozitivnu vijest u moru negativnosti, zavisti i pesimizma.