Sud u Rio de Janeiru odredio je poznatoj produkcijskoj kući Netflix da mora prekinuti s prikazivanjem „posebnog“ božićnog filma koji Isusa prikazuje kao homoseksualca, prenosi Daliy Mail.

U jednom od apsolutno rijetkih slučajeva u kojima nekakve peticije potiču promjene, peticija jedne brazilske katoličke organizacije pokrenula je sudski spor protiv Netflixa, nakon čega je uslijedila presuda o uklanjanju 46-minutnog filma pod naslovom „The First Temptation of Christ.

Međutim, zabrana prikazivanja tek je privremena, ali se očekuje i ona trajna.

Pored stotina filmova u kojima se danas degradira, omalovažava, vrijeđa i falsificira sve što postoji u svijetu, od povijesti, mitologija, religija, pa do obitelji, najveći problem je ipak neka mitološka ličnost semitske sekte s prekopiranim običajima, ritualima i mitovima prethodnih vjera.

Umjesto općeg bojkota degeneričnosti televizije i filmske industrije, što bi istima nanijelo najveću štetu, većina je ipak zaluđena gadostima koje im se svakodnevno serviraju te je spremna to plaćati, dok se povremene „uvrede“ rješavaju na tipično „demokratski“ način, uz pokoju „zapaljivu“ aktivnost. Društvo je svakako daleko doguralo…