Britancu prijeti zatvor jer je pokazao srednji prst drugom vozaču

Foto: Artur Widak / Global Look Press

Britanski IT konzultant pokazao je srednji prst drugom vozaču dok je bio u posjetu Dubaiu, te mu sada prijeti do čak šest mjeseci zatvora zbog „nasilničkog ponašanja“.

Jamil Ahmed Mukadam iz Leicestera, pokazao je srednji prst vozaču drugom automobila dok se vozio prema aerodromu u Dubaiu u veljači ove godine. Nakon što mu je nepoznati vozač ispred kojeg se Mukadam vozio počeo blicati svijetlima, očito poručujući da dotični ubrza, Mukadam mu je u trenutku frustracije pokazao srednji prst.

Mukadam je potom stigao u zračnu luku i ukrcao se na zrakoplov za Veliku Britaniju. No, pola godine kasnije, u rujnu, Mukadam se ponovno poslovno vratio u Dubai gdje ga je čekalo neugodno iznenađenje.

Pri samo dolasku Mukadam je uhićen i pritvoren od strane policije, nakon čega je platio jamčevinu da bi bio pušten do hotela u kojem je odsjeo. Pritom mu je oduzeta putovnica da ne bi pobjegao iz zemlje. Koje je njegovo zlodjelo, pitate se? Upravo onaj srednji prst sa početka priče.

Vozio sam se sa svojom ženom do aerodroma kad mi je neki tip iza mene počeo blicati dugim svjetlima. Zaustavio sam se i počeli su se derati na mene. Zatim sam im pokazao srednji prst i odvezao se. To je nešto uobičajeno, to se stalno događa u Engleskoj, ne idete radi toga u zatvor.

No čini se da se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ide. Radha Stirling iz odvjetničke tvrtke Stirling Haigh, koja pravno savjetuje Mukadama, kaže da su prijeteće i vrijeđajuće ponašanje kazneno djelo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Imali smo već podosta slučajeva gdje je slično ponašanje u prometu dovelo do pritvora. Upozoravamo ljude koji su u posjetu da bi mogli imati zakonskih problema, pa čak i otići u zatvor zbog stvari koje su sasvim normalne i uobičajene u njihovim zemljama.

Navodno ovakvi slučajevi nisu rijetkost, a ostali bizarni primjeri „zločina“ radi kojih biste mogli završiti iza rešetaka u toj zemlji uključuju dijeljenje hotelske sobe s osobom suprotnog spola s kojom niste u braku, vanbračni seks, ljubljenje u javnosti i pijenje alkohola u javnosti.

Autor: Tribun