Britanija: Policija za silovanje djece dala tek 100 upozorenja

© Getty

Javnost i pojedini političari izrazili su tek zabrinutost nakon novog otkrića u kojem je policija u Hampshireu dala više od 100 upozorenja osobama koje su sudjelovale u silovanjima i drugim seksualnim napadima na djecu tijekom proteklih pet godina.

Zločini koji uključuju seks s maloljetnicima te incest, naišli su tek na upozorenja od strane policije – radi se o formalnim upozorenjima koja služe kao zamjena za kazneno procesuiranje kod lakših kriminalnih djela, piše Hampshire Chronicle.

Od 2014., policija u Hamshireu upozorila je četvero osoba zbog silovanja te još šestero zbog ozbiljnih seksualnih napada koji su izvedeni na djecu mlađu od 16  godina.

Još jedno otkriće, koje je pribavljeno putem zahtijeva o slobodi informiranja, uključuje 18 upozorenja za seksualne napade koja su izdana između 2011. i 2012.

Iz policije navode da se sve prijave za seksualna zlostavljanja ozbiljno shvaćaju te da se provode temeljite istrage. Međutim, ostaje nejasno kako je moguće da tako teški zločini bivaju neprocesuirani. Ipak, iz policije navode slijedeće „objašnjenje“ kao razlog: „Više čimbenika se razmatra kod odlučivanja da li je mjera upozorenja prikladno rješenje, uključujući specifičnosti pojedinog slučaja, želje žrtava te da li one podržavaju procesuiranje na sudovima.