Djeca školske dobi danas se u Britaniji podučavaju davanju prve pomoći kod zadobivenih rana od uboda nožem.

Zbog eksplozije napada noževima u Britaniji, a posebice u Londonu, djecu se danas uči pružanju prve pomoći. Međutim, iako bi to trebao biti koristan dio obrazovanja za opću populaciju, zapanjujuće je da dio obuke sadrži i tretiranje rana zadobivenih ubodom noža, prenosi Daily Mail.

Na tečajevima koji traju po sat i pol vremena, učenike se podučava o problemima gubitka krvi, kako vršiti pritisak na ranu i slične postupke. Djecu se također stavlja u različite uloge u scenarijima kriznih situacija, kako bi se lakše suočavali s visokom razinom nasilja.

Izobrazbu po pitanju pružanja prve pomoći vrši skupina volontera pod nazivom StreetDoctors koja je prošle godine već podučila oko 4000 mladih.

I dok bi prva pomoć vjerojatno trebala biti sastavni dio obrazovanja u svim zemljama Europe, pa i po pitanju pružanja pomoći osobama s ranama od hladnog i vatrenog oružja, pitanje je kako to da se u eri epohalne multikulturalne rapsodije upravo u jednoj sredini kao što je Britanija, događaju tako neobične nasilne situacije?!