Britanska parlamentarka predlaže da se preminulima može legalno promijeniti spol

Objavljeno:

Britanski zakon treba izmijeniti kako bi se mrtvim osobama omogućila službena promjena spola nakon njihove smrti, ustvrdila je članica parlamenta iz reda Laburističke stranke.

U pisanom pitanju postavljenom parlamentu prošlog mjeseca, zastupnica Warrington Northa Charlotte Nichols predložila je ažuriranje Zakona o priznavanju spola (GRA) iz 2004. kako bi se “transrodnim osobama koje su preminule omogućilo da ih se zakonski pamti po spolu u kojem su živjeli”.

Taj pritisak uslijedio je nakon prošlogodišnje peticije koju je potpisalo gotovo 14.000 ljudi tražeći sličnu promjenu zakona nakon ubojstva Brianne Ghey, navodno transrodne tinejdžerice koja je umrla sa 16 godina, manje od minimalno 18 godina potrebnih za legalnu promjenu spola u Velikoj Britaniji.

Govoreći za The Telegraph, Nichols je rekla: “Moje pitanje nadovezuje se na nedavnu peticiju koju su podržali mnogi moji birači, u vezi s izmjenama Zakona o priznavanju spola.

“Postanak peticije bilo je ubojstvo Brianne Ghey, čiji je život brutalno prekinut prije nego što je bila dovoljno stara da ima formalno pravno priznanje tko je bila i po čemu će je pamtiti njezina obitelj, prijatelji i naša zajednica.”

Povezani članci

Posljednje objavljeno