Britanska policija će se educirati o „potrebama seksualnih manjina“

Foto: Rob Stothard / Getty Images

Britanska policija u pokrajini Northumbria angažirala je 19 „stručnjaka za zločine iz mržnje“ kako bi educirali policijske službenike o LGBT temama i „potrebama“ seksualnih manjina.

Cilj inicijative je „promijeniti stav i odnos prema LGBT osobama“, a djelatnici će žrtvama takozvanih zločina iz mržnje pružiti „osobni tretman“, te će istom podučiti i policijske službenike.

[do_widget id=text-53]

Sretni smo da možemo financirati ovu inicijativu koja će potrebe LGBT osoba staviti u fokus pravnog sustava i osigurati da je naša policija obučena prema najvišim standardima raspoznavanja potreba ove zajednice“, stoji u objavi regionalne policijske uprave.

Mnoge LGBT žrtve zločina iz mržnje ustručavaju se prijaviti ono što im se dogodilo, te je bitno da imamo ove obučene stručnjake koji će uliti samopouzdanje žrtvama zlostavljanja.

Unatoč sve većoj stopi nasilja i kriminala u toj zemlji, britanska policija fokusirala je poveći dio svojih kapaciteta na rješavanje takozvanih zločina iz mržnje, koji se najčešće odnose na povredu nečijim osjećaja i izgovor ružnih riječi.

IZVORBreitbart