Britanska policija: „Druženje bez pristanka je silovanje“

Policija u Sjevernoj Irskoj objavila je set bizarnih „tvitova“ kojima upozorava javnost da se međuljudski odnosi koji se događaju tijekom blagdana, mogu okarakterizirati kao silovanje, ako se odvijaju bez pristanka drugih osoba.

Ako naletite na nekog i sretnete se ispod imele, upamtite da je to silovanje ako je bez pristanka“, prva je objava, koja je izazvala podsmjehivanje čitatelja zbog svoje apsurdne poruke. Drugi dan su pokušali iznova.

Jučer smo na Twitteru objavili poruku koja se mogla izvući iz konteksta, no poruka ostaje ista; kad se družite tijekom božićnih blagdana, upamtite da je to silovanje ako je bez pristanka.

Nije ni potrebno napomenuti da je i druga objava izazvala ismijavanje policijske uprave, kako zbog lošeg odabira riječi, tako i zbog pretjeranog podilaženja političkoj korektnosti. Mnogi su se zapitali tko to radi u policijskoj upravi zadužen za odnose s javnošću, radi li se o osobi upitnih mentalnih sposobnosti ili se policija jednostavno uključila u sveopće trolanje građanstva.